Velika policijska akcija u BiH: Oduzeta četiri vozila, svi povratnici u prekršajima

1
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u BiH: Oduzeta četiri vozila, svi povratnici u prekršajima
Foto: Screenshot / Ilustracija / MUP ZDK

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na unapređenju stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici su na području Zavidovića, Žepča i Zenice oduzeli četiri putnička motorna vozila od višetrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju.

Dana 11.06.2024. godine, u 10 sati, u mjestu Dragovac, Grad Zavidovići, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići uočili su putničko motorno vozilo, marke "Ford" registarskih oznaka A41-E-351, vlasništvo J.I., rođen 1976. godine iz Zavidovića. Prilikom kontrole navedenog vozila i vozača utvrđeno je da se na vozilu nalaze postavljene nepripadajuće registarske oznake te da vozač ne posjeduje važeću potvrdu o registraciji vozila, odnosno da je isto neregistrovano. Izvršenom provjerom u sistemu "Sparta" utvrđeno je da je sa navedenim vozilom u posljednjih nekoliko mjeseci počinjeno više prekršaja zabilježenih LPR kamerama. Provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je J.I. višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 9.131,00 konvertibilnih maraka neplaćenih novčanih kazni.

Dana 11.06.2024. godine, u 18.27 sati, u ulici Gazija, Grad Zavidovići, od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići izvršena je kontrola putničkog motornog vozila, marke "Alfa Romeo" bez registarskih oznaka kojim je upravljao C.M., rođen 2001. godine iz Zavidovića. Provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je navedeni vozač višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja u saobraćaju, te da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Osman Lindov: Kamen temeljac za Koridor Vc položen 1997., godišnje otvaramo po 5 km, ovo nije uspjeh

Osman Lindov: Kamen temeljac za Koridor Vc položen 1997., godišnje otvaramo po 5 km, ovo nije uspjeh

Dana 12.06.2024. godine, u 00.08 sati, u ulici Branilaca Bosne, Grad Zenica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo, marke "VW Passat", kojim je upravljao K.E., rođen 1987. godine iz Zenice. Izvršenom provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je navedeni vozač višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 3.880,00 konvertibilnih maraka neplaćenih kazni.

Dana 12.06.2024. godine, u 18.16 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Brankovići, općina Žepče, od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo, marke "Ford", kojim je upravljalo lice S.B., rođen 1966. godine iz Dervente. Prilikom kontrole navedeni vozač kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu, a zbog sumnje da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola isti je podvrgnut alkotestiranju, te je tom prilikom utvrđeno prisustvo alkohola u ogranizmu u iznosu od 1.22 promila.

Nova policijska akcija u Sarajevu: Oduzeta veća količina droge, jedna osoba uhapšena

Nova policijska akcija u Sarajevu: Oduzeta veća količina droge, jedna osoba uhapšena

Izvršenom provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je navedeni vozač višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 12.247,89 konvertibilnih maraka neplaćenih kazni.

S obzirom da navedeni vozači svojim ponašanjem, odnosno učestalim činjenjem prekršaja predstavljaju opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, od istih su u skladu sa članom 22. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i članom 31. Zakona o prekršajima FBiH, sporna vozila privremeno oduzeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije