MUP KS oduzeo automobil od bahatog vozača: Za neplaćene kazne duguje 14.279 KM

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS oduzeo automobil od bahatog vozača: Za neplaćene kazne duguje 14.279 KM
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policajci na motociklima

Sarajevski policajci su oduzeli još jedno auto zbog duga koji je imao vlasnik vozila.

U srijedu, 12 juna 2024. godine u 00.30 sati, u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad kontrolisali su motorno vozilo "VW Polo" kojim je upravljao C.M. (1995) iz Zenice.

Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da je istekla važnost potvrde o registraciji vozila kojim je upravljao imenovani, da vozilom upravlja u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 14.279,00 KM.  

Haos kod Ambasade Izraela u Beogradu: Ima mrtvih

Haos kod Ambasade Izraela u Beogradu: Ima mrtvih

Predmetno vozilo je privremeno oduzeto, a protiv prekršioca će Općinskom sudu u Sarajevu-Prekršajno odjeljenje, biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaja iz člana 207. i 227. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije