Jug / Velika akcija UIO: Oduzeto 125 polovnih vozila

12. 07. 2020. u 09:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje proveli su dugo planiranu i posebno pripremanu operativnu akciju “Jug”.

Kako je saopćeno iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO), cilj akcije, koja je provedena na području Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je sprečavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova.

Aktivnosti na terenu provedene su na jedanaest lokacija - auto otpada. Tom prilikom izvršeno je privremeno oduzimanje 125 polovnih vozila te drugih raznih auto djelova. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 306.200 KM.

U akciji su sudjelovala ovlaštena službena lica UIO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsjek za provođenje propisa izvršiće procesuiranje lica kod mjesno nadležnih sudova.

S obzirom na učestalu pojavnost ovakvih nezakonitih radnji, ovlašteni službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA