Velika akcija u USK: Pretresi, hapšenja migranata, tri policajca povrijeđena

Radiosarajevo.ba
Velika akcija u USK: Pretresi, hapšenja migranata, tri policajca povrijeđena
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U Unsko-sanskom kantonu je u toku velika akcija zatvaranja objekata za iznajmljivanje smještaja u kojima borave migranti koju sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK u saradnji sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik ovog MUP-a Ale Šiljdedić.

Šiljdedić je naveo da je akcija počela jutros oko 9:00 sati povodom već najavljenih pojačanih kontrola privatnih objekata koji se iznajmljuju za smještaj migranata.

Obavljen je pretres jedne kuće u kojoj je pronađeno 135 migranata. Oko trideset migranata je već prebačeno na Vučjak, dok će ostali nakon pretresa i idenfitikacije biti prebačeni na istu lokaciju dok se ne popune kapaciteti. Svi koji ne mogu stati na ovu lokaciju bit će prebačeni nadomak Bihaća.

Prilikom akcije napadnuta su tri policajca koja su zadobila lakše tjelesne povrede.

U ovoj akciji privedena su tri migranta zbog napada na policajce koji se nalaze na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a USK.

Incident s migrantima u Bihaću: Sedam osoba uhapšeno

Podsjećamo, sinoć se dogodio incident sa migrantima nakon čega je uhapšeno sedam osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije