Velika akcija u Sarajevu: Tri osobe uhapšene zbog droge

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija u Sarajevu: Tri osobe uhapšene zbog droge
Foto: FUP / Bljesak / Akcija Aperkat

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KantonaSarajevo lišili slobode tri osobe iz Sarajeva.

U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" slobode su lišene osobe inicijala Z.D. (1965.), K.K. (1982.) i K.S. (1972.) koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, izvršeni su pretresi stambenog objekta, caffe bara i frizerskog salona na području općine Ilijaš, te dva pretresa objekata na području općine Stari Grad Sarajevo koje koriste osumnjičeni, a kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom te će isti biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Ilustracija - undefined

Foto: todayisrael.com: Ilustracija

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama FUP-a te su u zakonskom roku predane na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Podsjećamo, u sklopu navedene operativne akcije kodnog naziva "Aperkat" tokom 2020. godine lišeno je slobode četiri osobe koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" te 10 osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije