Saopćeni detalji velike akcije FUP-a u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Saopćeni detalji velike akcije FUP-a u Sarajevu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, počeli veliku akciju zbog proizvodnje i preprodaje droge.

Kako je saopćeno, izvršeno je pet pretresa na području Kantona Sarajevo, te uhapšeno pet osoba. Neki od uhapšenih su od ranije poznati policiji i osuđivani.

"Slobode je lišeno pet lica iz Sarajeva inicijala A. J. (1987.), E. J. (1980.), A. V. (1985.), N. K. (1988.), S. Č. (1985.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela. Pojedina lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju krivičnih djela, zbog čega su osuđivani", saopćeno je iz FUP-a.

Uhapšeni se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo kontinuirano nabavljali opojne droge "na njima poznat način i od njima poznatih lica, radi dalje preprodaje".

"Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja Kantona Sarajevo", navedeno je u saopćenju.

Tokom pretresa u akciji, pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na Canabis Sativa L, amfetamin i metamfetamin, sredstva za pakovanje i vaganje, oružje i municija, mobiteli i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima.

"Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u FUP-u u zakonskom roku biti predata na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima", saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije