Velika akcija u BiH: Oduzeta velika količina oružja

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija u BiH: Oduzeta velika količina oružja
Foto: Prtscr/Fup.gov.ba / Oružje

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stambenih prostorija na području općine Stolac.

Kod osumnjičenog A.Š pronađena su i oduzeta tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, djelovi od oružja (udarne igle, cijevi i dr.), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, lišeni slobode A.Š. se sumnjiči da je tokom 2020. godine u cilju sticanja protupravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje trećim licima sa područja Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu, te će biti u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Značajnu podršku prilikom ovo istrage pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije