SIPA jutros uhapsila devet osoba u Tuzli, Sapni i Foči

0
Radiosarajevo.ba
SIPA jutros uhapsila devet osoba u Tuzli, Sapni i Foči
Foto: SIPA / Ilustracija

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, jutros su u Tuzli i Sapni slobode lišili sedam osoba.

Postoji osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 142. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ i člana 144. istog zakona „Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“.

U saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, a postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros su u Foči slobode lišili dvije osobe.

Postoji osnovana sumnja da su počinile krivično djelo iz člana 172. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Zločini protiv čovječnosti“.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predate Tužilaštvu BiH u dalju nadležnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije