SIPA uhapsila deset osoba i oduzela 16 kilograma droge

0
Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila deset osoba i oduzela 16 kilograma droge
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjedište SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojsog kabntona, proveli operativnu akciju kodnog naziva „Jug“.

Uhapšeno je deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo „Neovlašteni promet opojnim drogama“. 

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretražili su stambene i pomoćne objekte na ukupno 13 lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Doboju, Tešnju i Doboj Jugu, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 13,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu skank, 2,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu spid, više mobilnih telefona, novac i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti izvršene su po nalozima Tužilaštva BiH i Suda BiH.  Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je jučer izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su četiri osobe predate u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije