Velika akcija SIPA-e: Uhapšeno pet osoba zbog ratnih zločina

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e: Uhapšeno pet osoba zbog ratnih zločina
Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Kantona Sarajevo uhapsili pet osoba

Hapšenje je izvršeno zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu 1992.-1994. godine, počinili krivična djela „Zločin protiv civilnog stanovništva“ i „Zločin protiv ratnih zarobljenika“.

"Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenkju SIPA-e.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Podsjećamo, Na području Sarajeva i Konjica, jučer su na sedam lokacija, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provodili akciju kodnog naziva Trik.

Također, Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 3. decembra su na području Bijeljine i Sokoca lišili slobode sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 173.

Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 180. „Individualna i komandna odgovornost“, i iz člana 29. „Sapočinilaštvo“, takođe propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije