Tužilaštvo o jutarnjoj akciji SIPA-e: Riječ je o korupciji teškoj više miliona KM

4
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo o jutarnjoj akciji SIPA-e: Riječ je o korupciji teškoj više miliona KM
Foto: SIPA / Ilustracija, SIPA

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine saopćili su da SIPA vrši pretrese na sedam lokacija u Sarajevu i Konjicu, zbog sumnji u organizovani i privredni kriminal te korupciju, o čemu je portal Radiosarajevo.ba već pisao.

Riječ je o akciji nazvanoj Trik, a među osumnjičenima je i direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Saopćenje SIPA-e prenosimo u cijelosti:

Saudijska Arabija reagovala na neuspjesno usvajanje rezolucije o prijemu Palestine u UN

Saudijska Arabija reagovala na neuspjesno usvajanje rezolucije o prijemu Palestine u UN

"Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, u više gradova u BiH, vrše lišenja slobode osumnjičenih i pretrese objekata i prostorija u okviru istrage za koruptivna kaznena djela u višemilijunskom iznosu.

Aktivnosti se provode u okviru opsežne istrage kaznenih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zlouporabe položaja i financijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemiljunskom iznosu.

U okviru predmeta Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u okviru koje je ostvarena međunarodna suradnja sa partnerskim institucijama više država.

Nakon lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije