Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Pronađeno 22 kilograma speeda, uhapšena jedna osoba

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Pronađeno 22 kilograma speeda, uhapšena jedna osoba
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Policija (Ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas, 01. marta 2024. godine na području Sarajeva realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 22 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge maruhuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo.

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu usmenog naloga Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije