Oglasila se i SIPA o akciji: Je li Kenan Uzunović lagao da su mu iz SDA nudili milione?

3
Radiosarajevo.ba
Oglasila se i SIPA o akciji: Je li Kenan Uzunović lagao da su mu iz SDA nudili milione?
Foto: FB / Kenan Uzunović

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas 22. februara 2024. godine, u sklopu operativne akcije 'KU', na području Sarajeva i Zenice vrše pretrese stambenih objekata, ostalih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi se vrše u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo 'Davanje lažnog iskaza' propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalogu Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa Obavještajno - bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministrstvima unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko - Dobojskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo ranije je saopćeno da će u toku dana u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenog bit će ispitan Kenan Uzunović kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za davanje lažnog iskaza.

Naime, nakon što je Kenan Uzunović, inače, zastupnik u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta u medijima rekao kako mu je nuđen novac da ne glasa za novu Vladu Federacije, Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi provjerilo takve navode.

Tokom davanja iskaza u svojstvu svjedoka a na poziv Tužilaštva KS, Uzunović je lažno naveo da je svoj telefon kojim je snimio audio zapis u kojem mu se nudi novac od N.N. osobe, promijenio a snimak izbrisao.

Šta je govorio Uzunović pa ga sad sumnjiče za davanje lažnog iskaza: 'Ponudili su mi sedam cifara'

Šta je govorio Uzunović pa ga sad sumnjiče za davanje lažnog iskaza: 'Ponudili su mi sedam cifara'

Međutim, istragom je utvrđeno da nije promijenio telefon, već ga je nakon saslušanja ugasio i prestao koristiti iako je znao da on predstavlja bitan dokaz u ovom krivičnom postupku.

Podsjetimo, Kenan Uzunović je nakon sjednice gostovao na Face TV kod Senada Hadžifejzovića u aprilu 2023. godine gdje je pričao "da su mu neki ljudi iz SDA ili bliski SDA nudili milone KM za glas".

"Ponudili su mi sedam cifara, a prva nije jedan. Rekao sam im da je cifra super, ali da napune budžet nekog kluba. Moja plata u Federalnom parlamentu je 3.000 KM. Zadovoljan sam platom. Dobro nas plaćaju za naš nerad! Prvi put su mi nudili keš, odmah spremna dva miliona u putnoj torbi. Da su ponudili pet, isto bi prošli", kazao je Uzunović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije