Šta je govorio Uzunović pa ga sad sumnjiče za davanje lažnog iskaza: 'Ponudili su mi sedam cifara'

3
A. S.
Šta je govorio Uzunović pa ga sad sumnjiče za davanje lažnog iskaza: 'Ponudili su mi sedam cifara'
Foto: Face TV / Kenan Uzunović

Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Kenan Uzunović osumnjičen da je davao lažni iskaz o njegovoj ulozi i novčanoj ponudi koju je navodno dobio kako ne bi glasao za novu Vladu FBiH.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu rano u četvrtak, 22. februara, započeli su pretrese na više lokacija na području Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo zbog dokumentiranja krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

U toku dana u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenog bit će ispitan Kenan Uzunović, kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za davanje lažnog iskaza.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Podsjetimo, Kenan Uzunović je nakon sjednice gostovao na Face TV kod Senada Hadžifejzovića u aprilu 2023. godine gdje je pričao "da su mu neki ljudi iz SDA ili bliski SDA nudili milone KM za glas".

"Ponudili su mi sedam cifara, a prva nije jedan. Rekao sam im da je cifra super, ali da napune budžet nekog kluba. Moja plata u Federalnom parlamentu je 3.000 KM. Zadovoljan sam platom. dobro nas plaćaju za naš nerad! Prvi put su mi nudili keš, odmah spremna dva miliona u putnoj torbi. Da su ponudili pet, isto bi prošli”, kazao je Uzunović.

SIPA vrši pretrese: Kenan Uzunović osumnjičen za davanje lažnog iskaza

SIPA vrši pretrese: Kenan Uzunović osumnjičen za davanje lažnog iskaza

Uzunović je govorio o svim političkim dešavanjima, ali i o pritiscima koje je imao.

Ja sam zastupnik ispred BHI – Kasumović, Fuad i kao takav sam danas donio odluku. Još nisam pristupio NES-u. Nisam kupljen. Niko me ne može kupiti. Ne osjećam se više dio kao te stranke. Moja obaveza je bila da izglasam ovu vladu i dobro sam uradio. Mislim da sam ovim glasanjem sebi zatvorio vrata NES-a. Sinoć mi je Ogrešević rekao da razmišljam svojom glavom i donesem svoju odluku. Niti jednog trenutka nije vršio pritisak na mene. Rekao mi je šta bi on uradio, da on ne bi glasao za Vladu. Bio sam pod raznim pritiscima. Pokušavali su da me kupe”, kazao je Uzunović za Face TV.

Kompletno gostovanje pogledajte na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije