Pripadnici SIPA-e nastavili akciju u BiH: Zbog kriminala uhapšena jedna osoba

1
Radiosarajevo.ba
Pripadnici SIPA-e nastavili akciju u BiH: Zbog kriminala uhapšena jedna osoba
Foto: SIPA / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak, 20. februara, u nastavku operativne akcije „Zip“ na području Kladnja slobode lišili jedno lice, koje je sprovedeno u prostorije SIPA-e, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada i  ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

"O daljem statusu uhapšenog lica će se u zakonskom roku odrediti postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine", naveli su iz SIPA-e. 

Osoba je lišena slobode po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje lica“, „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Podsjetimo, policijski službenici SIPA-e su 6. februara 2024. godine realizirali operativnu akciju „Zip“, kojom prilikom je slobode lišeno devet lica, koja je rezultat višemjesečne provedene istrage u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, uz podršku Europola, kada je zadokumentovano krijumčarenje oko 70 lica državljana Republike Turske iz Bosne i Hercegovinu u Republiku Hrvatsku, te dalje u zemlje Evropske unije.

Krijumčarenje je vršeno na način da su lica prevožena skrivena u kamionima sa teritorije Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije