Užasna nesreća kod Mostara: BMW-om udario tri djevojčice koje su izlazile iz autobusa

1
Radiosarajevo.ba
Užasna nesreća kod Mostara: BMW-om udario tri djevojčice koje su izlazile iz autobusa
Foto: Hercegovina.info / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U večernjim satima došlo je do teške saobraćajne nesreće na cesti između Mostara i Blagaja, pred ulazom u to mostarsko prigradsko naselje.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, vozač je sa automobilom BMW je udario u nekoliko pješaka koji su izlazili iz autobusa.

Kako se doznaje, riječ je o 16-godišnjim djevojčicama.

Požar u Bosni i Hercegovini: Jedna osoba smrtno stradala

Požar u Bosni i Hercegovini: Jedna osoba smrtno stradala

Na mjesto događaja izašlo je više vozila hitne pomoći koja su ozlijeđene prevezli u obje mostarske bolnice, piše Hercegovina.info. Dvije djevojčice su vozilom hitne pomoći prebačene u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić', dok je jedna prebačena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, potvrđeno je iz MUP-a HNK. Stupanj povreda kod povrijeđenih djevojčica tek treba biti utvrđen - navodno je povrijeđen i vozač BMW-a.

Također, na terenu su djelovali i pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar. Mjesto gdje je došlo do udesa osiguravaju pripadnici Policijske uprave Mostar, a nesreća je zabilježena oko 19:15 sati. 

Od trenutka nesreće, dio ceste na ulazu u Blagaj je zatvoren do okončanja očevida. Vozila se preusmjeravaju alternativnim pravcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije