Užas u Mostaru: Muškarac pretukao partnericu, određen mu pritvor

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Mostaru: Muškarac pretukao partnericu, određen mu pritvor
Foto: MUP HNK / Ilustracija / MUP HNK

Na prijedlog Tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 17.08.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec, prema osumnjičenom Adisu Š. (1972.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u porodici.

Povratnik u vršenju istih djela osumnjičenom Adisu Š. se stavlja na teret da je dana 15. augusta oko 01,15 sati, u Mostaru, u naselju Prigrađani, u alkoholiziranom stanju ušao u kuću, koju duže vremensko razdoblje koristi sa izvanbračnom partnericom S. K. i dok je oštećena spavala u dnevnom boravku, na nju galamio, te počeo lupati i razbijati stvari i predmete po kući, a oštećenu polio vodom, da bi je potom desnom šakom udario u predjelu lijeve strane glave, nastavljajući s galamom i vrijeđanjem, pa kada se oštećena sklonila u spavaću sobu, ušao za njom, te ponovno fizički nasrnuo na nju, udarajući je šakom u predjelu glave, za koje vrijeme je oštećena plačući molila da je ne udara.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Š., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Osumnjičeni Adis Š. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora. Tužilaštvo HNK u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Tužiteljstva HNK. Kako Bljesak.info doznaje u posljednih pet dana MUP-u HNK prijavljena su tri slučaja nasilja u porodici.

Uslovna uz liječenje od alkohola

Podsjećamo, Općinski sud u Mostaru je nedavno donio pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Z.S., (1972. ), iz Mostara, zbog Produljenog kaznenog djela Nasilja u porodici i izrekao mu uvjetnu osudu kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku od dvije godine, ne počini novo kazneno djelo.

Naime, optužnicom je Z.S. stavljeno na teret da je tokom 2022. godine u porodičnoj kući u Mostaru, u više navrata, nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje supruge - oštećene R. S., na način da ju je u alkoholiziranom stanju, vrijeđao, udarao ju po tijelu u nazočnosti djece i razbijao stvari po kući.

Također, osuđeniku je izrečena mjera 'Obveznog liječenja od ovisnosti' u trajanju od 2 (dvije) godine računajući od dana pravomoćnosti presude, te je odlučeno da, ukoliko se osuđenik ne podvrgne liječenju od ovisnosti tokom vremena provjeravanja, uslovna osuda se može opozvati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije