Uviđaj u Hadžićima: Osumnjičeni za ubistvo upućen na trijažu

Radiosarajevo.ba
Uviđaj u Hadžićima: Osumnjičeni za ubistvo upućen na trijažu
Foto: MUP KS-a / S uviđaja

Nakon što je u popodnevnim satima u sarajevskoj općini Hadžići ubijena muška osoba, počeo je uviđaj. Osumnjičeni T. K. je, podsjetimo, odmah uhapšen. 

Uviđajem rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

U Hadžićima ubijen muškarac

U popodnevnim satima u sarajevskoj općini Hadžići desilo se ubistvo. Ubijena je muška osoba. "Uskoro će započeti uviđaj kojim će rukovoditi dežurna tužiteljica", potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo. Policija Kantona Sarajevo je u 17.10 obaviještena o navedenom, pootvrdio je Mirza Hadžiabdić iz MUP-a KS.

"Lice koje je osumnjičeno za izvršenje ovog krivičnog djela je, nakon što je stavljeno pod kontrolu policijskih službenika, podvrgnuto neophodnoj trijaži s ciljem kontrole njegovog zdravstvenog stanja u odnosu na eventualne indikacije na koronavirus, te je potom upućeno na ljekarski pregled, u cilju konstatovanja njegovog općeg zdravstvenog stanja. Više informacija o ovom krivičnom djelu biće poznato nakon što uviđaj bude u potpunosti završen", rekao je Mirza Hadžiabdić iz MUP-a KS. 

Nad osumnjičenim za ubistvo u naredna 24 sata bit će provedena  kriminalisticka obrada u prostorijama MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije