Usmrtio osobu kod Mostara, osuđen na dvije godine zatvora

Fena
Usmrtio osobu kod Mostara, osuđen na dvije godine zatvora
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Kantonalni sud u Mostaru

Kantonalni sud u Mostaru u utorak je izrekao nepravomoćnu presudu Vanji Simeunoviću iz Sarajeva te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, koja se dogodila 25. marta 2017. godine u mjestu Drežnica kod Mostara.

Nepravomoćnu presudu sud je donio po ranije potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužiteljstva HNK-a Mostar, a nakon razmatranja izjave o priznanju krivnje.

Iz Tužiteljstva je saopćeno kako je pored kazne zatvora, Simeunoviću izrečena i mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom-motornim vozilom "A", "A1", "B2, "BE" i "B1" kategorije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravomoćnosti presude.

U Tužiteljstvu podsjećaju kako je Simeunović 25. 3. 2017. godine, u mjestu Drežnica kod Mostara, upravljajući vozilom Audi A5 (M93-T-077), s 1,13 promila alkohola u krvi, prouzročio saobraćajnu nesreću u kojoj je na licu mjesta smrtno stradao N. D. iz Jablanice, dok su tri osobe povrijeđene.

Time je Simeunović počinio teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi s kaznenim djelom ugrožavanja javnog prometa.

Po dobivanju pismenog otpravka presude, Tužiteljstvo će odlučiti o poduzimanju daljnjih radnji u ovom predmetu, navodi se u saopćenju kantonalnog Tužiteljstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije