HNK / Otac novorođene bebe iz Gruda lišen slobode zbog ubistva

14. 09. 2018. u 13:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

U selu Miljković kod Mostara u četvrtak je pronađeno beživotno tijelo bebe u starosti od nekoliko dana. Dječak rođen prije sedam dana pronađen je u žbunju i kamenjaru na lokalitetu Kobilovača, uz cestu Mostar – Čitluk.

Beba je rođena petog septembra, a obdukcijom je utvrđen nasilni uzrok smrti. Za ubistvo bebe osumnjičen je otac bebe M. Š. (1962) iz mjesta Dragićina, Općina Grude.

"Obdukcijom je utvrđen nasilni uzrok smrti. U saradnji s Upravom policije Zapadnohercegovačkog kantona rasvijetljene su okolnosti ovog događaja. Operativnim radom dviju uprava policije, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona, došlo se do saznanja na temelju kojih je u neposrednu vezu s nasilnom smrću novorođenog muškog djeteta doveden njegov otac M. Š. (1962) iz mjesta Dragićina, opština Grude.

Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, isti je lišen slobode i predan Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona. Protiv istog je podnesena krivična prijava za krivično djelo 'Ubojstvo' iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz MUP-a HNK.

NEMA KOMENTARA