Uhvaćen nasilni Zeničanin: Brutalno pretukao ženu i oteo joj vozilo, u kući popio esenciju

2
Radiosarajevo.ba
Uhvaćen nasilni Zeničanin: Brutalno pretukao ženu i oteo joj vozilo, u kući popio esenciju
Foto: MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa kolegama iz Hercegovine, rasvijetlili su drsko razbojništvo koje se dogodilo 18. oktobra u 16.35 sati u ulici Zmaja od Bosne, na petlji Blatuša kod Zenice.

Utvrđeno je da iza svega stoji M. N. (49) iz Zenice.

Zeničanin se sumnjiči da je spomenutog dana upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanio teške povrede 57-godišnjoj K. Z., nakon čega je oteo njenu torbicu sa ličnim stvarima i vozilo Škoda, vlasništvo firme "Bauerfeind", a koje je koristila oštećena.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Drsko razbojništvo u Zenici: Presreo muškarca i oteo mu torbicu, teško je povrijeđen

Drsko razbojništvo u Zenici: Presreo muškarca i oteo mu torbicu, teško je povrijeđen

Locirano vozilo

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, radeći na rasvjetljevanju krivičnog djela, došli do saznanja da se osumnjičeni sa spornim vozilom nakon izvršenja krivičnog djela, uputio na područje općine Prozor-Rama.

Izvršenim provjerama na području navedene općine 20. oktobra locirano je ukradeno vozilo te je specijalnim vozilom prevezeno na parking prostor Policijske stanice Prozor-Rama.

Uspješnom saradnjom zeničkih policajaca i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i nadležnih tužilaštava, na području općine Prozor-
Rama, 8. novembra realizovana je naredba za pretres kuće, pomoćnih objekata i pronađenog vozila koje je koristio osumnjičeni, a sve u cilju lociranja i hapšenja M. N., te pronalaska i oduzimanja predmeta i tragova koji se mogu koristiti u krivičnom postupku.

Prilikom vršenja pretresa porodične kuće osumnjičenog, osumnjičeni je pronađen u teškom zdravstvenom stanju zbog ispijanja tekućine esencije te je nakon pružene prve pomoći, medicinskim
vozilom prevezen u Dom zdravlja Prozor-Rama a nakon toga u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar na daljnji medicinski tretman.

Pretres kuće

"Pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila Škoda, pronađeni su predmeti i tragovi koji će nakon vještečanja, biti korišteni kao dokazni materijal u krivičnom postupku. Službenim vozilom Kantonalne bolnice Zenica, osumnjičeni je 14. novembra pod policijskom pratnjom prevezen iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru u Kantonalnu bolnicu Zenica, te je smješten na Odjel psihijatrije, pod nadzorom pripadnika Policijske stanice Crkvice, o čemu je obavješten i postupajući kantonalni tužilac. Po okončanju liječenja osumnjičeni će biti uhapšen i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo, predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije