U Sarajevu i Bileći: Uhapšeno pet osoba, zaplijenjeno 19.630 kutija cigareta

Fena
U Sarajevu i Bileći: Uhapšeno pet osoba, zaplijenjeno 19.630 kutija cigareta
GP BiH / Ilustracija
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su zaplijenili gotovo 20.000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Nedostatak akciznih markica je razlog zbog kojeg su ove cigarete zaplijenjene i to u okviru dvije operativne akcije pod kodnim nazivima "Pat" i "Bastion" koje su provedene na području Sarajeva i Bileće.

Na području Sarajeva kontrolom dva vozila, bh. registarskih oznaka, spriječeno je krijumčarenje 17.630 kutija cigareta. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kivično djelo "krijumčarenje" uhapšeni su V. V. (1981.), V. K. (1957.), R. V. (1969.) i A. G. (1972.), svi državljani BiH.

U pretresu objekata koje koristi A. G. oduzeti su pištolj, oko 11 000 eura te drugi dokazni materijali. O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je daljnji rad na tom slučaju, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na području Bileće privremeno je oduzeto 2.000 kutija cigareta bez akciznih markica.

Protiv bh. državljanina S. C. (1970.), koji je u automobilu bh. registarskih oznaka, prevozio cigarete, Tužilaštvu BiH bit će podnijet izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "nedopušten promet akciznih proizvoda".

Vrijednost oduzetih cigareta procjenjuje se na oko 90 000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije