Uhapšeni za deset minuta: Ženi pokušali oteti torbu, pa joj nanijeli povrede

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni za deset minuta: Ženi pokušali oteti torbu, pa joj nanijeli povrede
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jučer je u ulici Grbavička, oko 16.05 sati došlo do razbojništva u kojem je povrijeđena jedna osoba.

Naime, dva nepoznata i maskirana lica su uz upotrebu fizičke snage od M. A. pokušala otuđiti torbu, nanijevši joj povrede. Povrijeđenoj je pomoć ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš, gdje ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 16.15 sati, policijski službenici II PU su u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode V. A., rođen 1979. godine u Sarajevu i Č. H., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289, a u vezi s članom 28. KZFBiH (Razbojništvo u pokušaju).

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije