Deveti dan: Nastavlja se potraga za tijelom Amara Kozlića

J. Ć.
Deveti dan: Nastavlja se potraga za tijelom Amara Kozlića
Pripadnici Specijalne policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona i danas pokušavaju pronaći tijelo Amara Kozlića koji je nastradao sa svoja dva prijatelja u tragičnoj saobraćajnoj nesreći.
"Danas će jedna ekipa krenuti ispod lokacije brane, dok će druga pažnju posvetiti unutrašnjosti, tj. pješke kroz grad", rekao je za portal Radiosarajevo.ba komandir Specijalne policijske jedinice Zenica Senaid Hasić.

Posljednjih dana su ronioci na temperaturi vode od 4,5 stepena celzija, u otežanim uvjetima zbog brzog toka Lašve, na ovom "kanjonskom dijelu vodotoka", i zamućene vode u više timskih turnusa, nažalost, bez uspjeha pretraživali dno rijeke i drveće koje raste u njoj.

Podsjećamo, mladići Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović, svi iz Zenice, tokom 4. februara su posjetili su diskoteku Label u Vitezu. Nakon toga gubi im se svaki trag, a njihovi roditelji su nestanak prijavili u nedjelju, 5. februara. Dan nakon toga policijski službenici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a pronašli su u rijeci Lašvi automobil u kojem su se nalazila dva tijela.

Osmog februara je u naselju Janjići kod Zenice obavljen ukop dvojice nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije