Uhapšeni osumnjičeni za zvjerstvo koje je uznemirilo BiH: Iz puške ubili vlasničkog psa

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni osumnjičeni za zvjerstvo koje je uznemirilo BiH: Iz puške ubili vlasničkog psa
Foto: Facebook / Pas rase Pulin

Uhapšene su dvije osobe koje su osumnjičene da su ubile psa u Tesliću, potvrđeno je u policiji.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić su jučer, 28. decembra 2023. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli Izvještaj protiv lica inicijala A.M. i E.M. oba sa područja opštine Teslić.

Kako se doznaje, obojica su osumnjičeno da su izvršili krivična djela "Izazivanje opšte opasnosti" i  "Mučenje i ubijanje životinja".

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Za navedena lica postoji osnov sumnje da su 24. decembra 2023. godine na području opštine Teslić izazvali opasnost po život i zdravlje više lica:

"Na način da su pucali iz vatrenog oružja u pravcu gdje su boravila lica i tom prilikom usmrtili psa vlasništvo oštećenog lica sa područja opštine Teslić", dodaju iz policije.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da teslićka policija istražuje ubistvo psa, rase Pulin, koje se dogodilo u selu u okolini Teslića. Lokalni mediji su pisali da su prema psu ispalili dva hica. Prvi hitac, koji je ispaljen iz daljine, je ranio životinju, Jedan od, navodno, "lovaca" je nakon toga prišao psu i ubio ga drugim hicem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije