Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja migranata
FOTO: AA / Migranti sve više okupiraju napuštene objekte

Na području Velike Kladuše, izvršen je pretres stambenog objekta, u kojem je pronađeno više od 20 ilegalnih migranata, a dvije osobe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi su uhapšene.

Djelujući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA u saradnji sa policijom MUP-a USK, na području Velike Kladuše, uhapsili su dvije osumnjičene osobe, te u pretresu objekata pronašli više od 20 ilegalnih migranata, među kojima ima djece i malodobnih osoba, koji će biti predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Osobe koje su uhapšene, osumnjičene su da su pripadnicima migrantske populacije, prilikom dolaska na područje USK, osiguravali smještaj i dalji ilegalni transport prema Republici Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za kazneno djelo –Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata, kao i kazneno djelo- Krijumčarenje ljudi.

Postupajući tužilac informiran je o realiziranim aktivnostima, te je policijskim djelatnicima dao instrukcije i upute za dalje postupanje prema osumnjičenima i poduzimanje daljih istražnih radnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije