Uhapšena trojica zatvorskih čuvara KPZ Mostar, evo što je sve kod njih pronađeno

3
Radiosarajevo.ba
Uhapšena trojica zatvorskih čuvara KPZ Mostar, evo što je sve kod njih pronađeno
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FUP/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, proveli operativno-taktičku akciju "Kavez 2" pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a vezano za dokumentiranje kaznenih djela zlouporaba položaja ili ovlasti te neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedene akcije, a na temelju naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Provodeći navedene aktivnosti slobode su lišene tri osobe inicijala G.B. (1980.), D. T. (1997.) i C. E. (1995.) svi službenici Kazneno popravnog zavoda poluotvorenoga tipa Mostar. Navedene osobe se sumnjiče da su u prethodnom razdoblju zlouporabljujući svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim osobama unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu. 

CIK BiH utvrdio da 44.788 birača ispunjava uslove za glasanje izvan BiH

CIK BiH utvrdio da 44.788 birača ispunjava uslove za glasanje izvan BiH

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će biti predata nadležnom tužiteljstvu uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije