Novi detalji akcije "Incitat": Četiri lica pod kontrolom SIPA-e, traga se za jednom osobom

4
Radiosarajevo.ba
Novi detalji akcije "Incitat": Četiri lica pod kontrolom SIPA-e, traga se za jednom osobom
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policijska akcija 'Incitat' u općini Trnovo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas, 5. augusta provode operativnu akciju "Incitat" u sklopu koje pretresaju poslovne, stambene objekte i pokretne stvari, na 12 lokacija na području Kantona Sarajevo.

"Četiri lica u sklopu ove operativne akcije su pod kontrolom policijskih službenika SIPA dok se za jednim licem još uvijek traga", saopćeno je iz Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA.

Podsjetimo, Navedene aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Pranje novca" propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Oglasio se Vodovod: Zbog nestanka struje dio Sarajeva bez vode

Oglasio se Vodovod: Zbog nestanka struje dio Sarajeva bez vode

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo među osumnjičenima je načelnik Trnova Ibro Berilo (SDA), općinska službenica Nađa Milišić, bivši direktor Sarajevo šuma Nermin Demirović, Adis Mulaosmanović vlasnik firme Lok-pil d.o.o. i Edina Džigal.

Nezvanično saznajemo i to da se osumnjičeni terete da su prodavali odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja. Riječ je o izdavanju nezakonitih dozvola za gradnju objekata na planini Bjelašnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije