Uhapšen Rasim Muratović, osumnjičen da je izazvao požar na Alipašinom Polju

E. H.
Uhapšen Rasim Muratović, osumnjičen da je izazvao požar na Alipašinom Polju
Rasim Muratović, vlasnik stana u sarajevskom naselju Ališašino Polje, u kojem je prije dva dana izbio požar, uhapšen je u srijedu popodne, zbog sumnje da je on izazvao požar koji je izazvao veliku štetu i u kojem je povrijeđeno nekoliko ljudi.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo Muratović je uhapšen oko 14.30 sati, a tereti se za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, u vezi s izazivanjem opće opasnosti.

Nezvanično, odmah nakon požara uhapšeni Muratović je nestao te je policija za njim intenzivno tragala sve do jučer, kada su ga uhapsili, te se trenutno nalazi u Jedinici za osiguravanje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode u Sarajevu.

Pojašnjeno je i kako je požar na četvrtom spratu stambene zgrade u ulici Ante Babić izbio upravo u Muratovićevom stanu, zbog čega su svi stanari evakuirani iz zgrade. U požaru je povrijeđeno 19 osoba, među kojima su stanari zgrade, policajci i vatrogasac.

Pored toga, nastala je i značajna materijalna šteta na svim stanovima u zgradi.

Podsjećamo, požar se dogodio oko 18.45 sati u utorak, a lokaliziran je oko 20 sati nakon velike intervencije brojnih službi hitnog spašavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije