Uhapšen mladić koji je ilegalno kopirao sadržaj "United Media Grupe"

Fena
Uhapšen mladić koji je ilegalno kopirao sadržaj "United Media Grupe"
Arhiv / Ilustracija

Amar Musli (1997.) osumnjičen je da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava, na štetu kompanije "United media grupe“, nezvanično se saznaje.

On je u periodu od decembra 2017. godine do danas, pričinio štetu tom preduzeću od 45.000 KM.

Po naredbi Suda BiH, policijski službenici su izvršili pretres stana ovog mladića u Bijeljini te oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom - veći broj računara, prenosnih računara, USB stik i drugo.

Otkriven je tokom akcije kodnog naziva "Plagijat 2019.”, koju su proveli policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina, a u cilju prikupljanja dokaza u vezi s počinjenim krivičnim djelom nedozvoljeno korištenje autorskih prava.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv njega će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH, saopćeno je danas iz MUPRS-a, uz navođenje inicijala osumnjičenog.

Nezvanično, Musli je putem internet stranica omogućio pristup sadržajima TV serija, zaštićenih autorskim pravima, na način da je omogućio pristup računarima, smart telefonima, televizorima i odgovarajućim uređajima, čime je objavio, reemitovao i učinio dostupnim javnosti više autorskih djela za koje nije imao potpisane ugovore, odnosno dozvolu vlasnika autorskih prava.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije