Velika potraga: U bh. gradu uhapšen jedan od osumnjičenih zbog ubistva u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Velika potraga: U bh. gradu uhapšen jedan od osumnjičenih zbog ubistva u Sarajevu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Po raspisanoj potrazi Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, razmjenjujući operativna saznanja sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH i policijom MUP-a RS, PU Prijedor i PU Gradiška, lociran je i na području Gradiške slobode lišen N. A., rođen 2001. godine, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

"Isti se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo, te je lociran i uhapšen zahvaljujući dobroj saradnji i razmjeni operativnih saznanja i informacija.

Ovom prilikom se zahvaljujemo za vrlo uspješnu saradnju OSA-i BiH i MUP-a RS, PU Prijedor i PU Gradiška", navodi se u saopćenju.

Vučića iznerviralo pitanje novinarke iz BiH o Srebrenici, izderao se na nju: "Nemojte da izmišljate"

Vučića iznerviralo pitanje novinarke iz BiH o Srebrenici, izderao se na nju: "Nemojte da izmišljate"

Podsjetimo, nakon završene kriminalističke obrade svih pet osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistva jučer u Buča Potoku, do sada pronađenih i privedenih, predati su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radi se o A. A. 1981, V. A. (2000), K. A. (1981), M. A. (2002), D. A. (1998).

Podsjetimo, nakon tuče u Buča Potoku i ubistva Erduana Abazija iza škole "Avdo Smailović", MUP Kantona Sarajevo je, razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK - Policijskom upravom Živinice priveo Aliju Abazija (40).

Abazi je nastanjen u Sarajevu, a nakon izvršenja krivičnog djela u Buča Potoku dao se u bjekstvo.

Nastradali mladić imao je povrede na vratu, a još se utvrđuje da li su smrtonosne povrede nanesene nožem ili šrafcigerom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije