Uhapšen instruktor koji je u fitness centru u BiH pljačkao klijente

Radiosarajevo.ba
Uhapšen instruktor koji je u fitness centru u BiH pljačkao klijente
Foto: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka sproveli su operativnu akciju kodnog naziva „Teg“ koja je bila usmjerena na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela krađe počinjenih u poslovnom subjektu u Banja Luci koji se bavi pružanjem usluga vježbanja i održavanja tjelesne kondicije.

Naime, u vremenskom periodu od 5. do 18 augusta policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka u više navrata obraćali su se oštećeni koji su prijavljivali da im je iz svlačionice  a vrijeme trajanja treninga otuđivan određeni iznos novca.

Operativnim radom, policijski službenici su jučer uhapsili D.Đ. za kojeg je utvrđeno da je u kraćem prethodnom periodu bio zaposlen kod pravnog subjekta na poslovima instruktora te da je za vrijeme kad je izvršio krivična djela krađe, prostor koristio za lično vježbanje i tom prilikom iskoristio nepažnju oštećenih te iz neobezbijeđenih svlačionica otuđivao novac.

Kriminalističkom obradom, utvrđeno je da je D.Đ. počinio devet krivičnih djela krađe.

"O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o produženom krivičnom djelu Krađa te da se nakon kompletiranja predmeta OJT dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije