Uhapšen diler na granici: Sa koferom punim droge krenuo pješke iz BiH u Hrvatsku

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen diler na granici: Sa koferom punim droge krenuo pješke iz BiH u Hrvatsku
Foto: PU dubrovačko-neretvanska policija / Kofer pun droge

Nadzirući područje državne granice između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u mjestu Osojnik, policijski službenici granične policije Gruda koji rade na poslovima zaštite državne granice u petak, 15. septembra, oko 15.30 sati uočili su 32-godišnjeg hrvatskog državljanina s većom putnom torbom.

S obzirom na sumnjivo mjesto zaticanja, posumnjali su da se radi o krijumčarenju. Pregledom torbe utvrđeno je da se u njoj nalazi marihuana. Riječ je o 11 pakiranja ukupne težine 11.184 grama, koji u sebi sadrže visoku razinu THC-a.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a 32-godišnjak uhapšen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je drogu nabavio u Bosni i Hercegovini s namjerom njene dalje preprodaje na području Dubrovnika i okolice.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni 32-godišnjak je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije