Potvrđena optužnica protiv 12 sarajevskih dilera: Prodaju droge dogovarali šifriranim porukama

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv 12 sarajevskih dilera: Prodaju droge dogovarali šifriranim porukama
Foto: FUP / Akcija "Lim 2"

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mirze Baličevca, Elmira Rožajca, Mirnesa Bublina, Semira Humića, Edina Vrtića, Admira Vrtića, Asima Avdića, Envera Musića, Harisa Musića, Dževada Hubijara, Sanele Musić i Harisa Srne zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga dok je Enver Musić optužen i za krivično djelo nedopušteno držanje oružja,municije ili eksplozivnih tvari.

Terete se da su od 2019. do 2020. djelujući kao organizirana grupa nabavljali veću količinu opojne droge kokain, amfetamin, marihuanu i heroin koju su pakirali u paketiće od najlonske folije, potom skrivali, između ostalog pod zemlju i u konačnici prodavali konzumentima na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Prodaju droge dogovarali su preko telefona i to u šifriranim porukama a svi optuženi, odnosno članovi grupe su imali jasan zadatak – od toga, ko se kontaktira, ko naređuje, ko prevozi drogu, kome se prodaje i ko uzima novac.

Sudu je predloženo trajno oduzimanje tri automobila i novac koji je pribavljen izvršenjem krivičnih djela.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 127 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje oko 500 materijalnih dokaza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije