Maštoviti dileri: Drogu kriju u frižideru i zakopavaju u šumi

0
Radiosarajevo.ba
Maštoviti dileri: Drogu kriju u frižideru i zakopavaju u šumi
Foto: Nezavisne novine / Droga u frižideru

Zavidnu maštu pokazuju prekršioci zakona koji drogu, najčešće marihuanu, spid ili medicinske opijate kriju na različitim mjestima, a sve kako ona ne bi bila pronađena.

"Mi smo prošle godine imali situaciju gdje smo tajnim praćenjem jednog lica našli tu iznad grada Doboja bukvalno 'štek'. Zakopao ga je u zemlju, u šumi. Mi smo ga pratili i u momentu kad ga je iskopao, tada smo ga lišili slobode. Zakopao je spid, marihuanu i malo kokaina. Takođe, dešava se u stanovima kada vršimo pretres da ta lica drže opojne droge na primjer u frižideru s hranom. Sve te stvari iznenade. Prošle godine na području Dervente jedna ženska osoba je opojnu drogu držala u tjelesnoj šupljini. Lica koja lišavamo slobode i dokumentujemo ovakva krivična djela i prekršaje su stvarno inovativna i uvijek imaju neke moduse kojima se mi prilagođavamo i nastojimo da pronađemo tu drogu", izjavio je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Jednako interesantna je i lokacija u Bosanskom Brodu, na kojoj je zaplijenjeno desetak kilograma amfetamin spida, prenose Nezavisne novine.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Na groblju je izvršeno njegovo presretanje, i to po ranijim operativnim saznanjima da će lice pokušati da opojnu drogu prenese preko granice u Republiku Hrvatsku. Bilo je opservirano, presretnuto od strane policijskih službenika PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima PS Brod, nakon čega je to lice lišeno slobode. Znači, interesantno mjesto lišenja slobode i odabir pravca kretanja tog lica. Lišenje slobode je vršeno u noćnim satima, znači to lice je bilo jako oprezno, nastojalo je da izbjegne susret s policijom. Taj put mu to nije uspjelo, za to je i osuđen i nalazi se na izdržavanju kazne zatvora", rekao je Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj.

Policijska uprava Doboj bilježi nagli porast broja prekršaja i krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga, a čak 45 povratnika u činjenju ovih djela u toku prva tri mjeseca tekuće godine uporno su ponavljali greške i rizikovali da budu uhvaćeni.

Na pitanje da li među ponavljačima ima i onih koji su već robijali za ova djela, prvi čovjek dobojske policije odgovara:

"Naravno - i koji su bili na izvršenju sankcija, znači na izvršenju kazne zatvora, i lica koja smo mi zadokumentovali, podnijeli određene izvještaje ili prekršaje, a nije još okončan sudski postupak, znači nije donesena presuda. Evo, sinoć smo imali jedno oduzimanje na području grada Doboja, negdje oko 120 grama spida i određena količina marihuane, gdje se radi opet o povratniku tu s području Doboja i on će danas biti sproveden u Tužilaštvo. Mi očekujemo da će Tužilaštvo za isto lice zatražiti mjeru pritvora od strane Suda", naveo je Radinković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije