Akcija "Red Bull" u Sarajevu: Uhapšen diler, zaplijenjeni marihuana i ekstazi

0
Radiosarajevo.ba
Akcija "Red Bull" u Sarajevu: Uhapšen diler, zaplijenjeni marihuana i ekstazi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izveli su akciju kodnog naziva "Red Bull" u kojoj su uhapsili dilera te zaplijenili gomilu droge.

Riječ je o 28-godišnjem E. A. iz Sarajeva.

Pretresi, koji su izvedeni na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, započeli su jučer, 4. septembra u 16.30 sati.

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršili su pretres stana i podrumskih prostorija na području sarajevske općine Centar, a koje koristi E. A.

Tom prilikom je pronađeno i od njega oduzeto pet stabljika kanabisa, 150 sjemenki kanabisa, određena količina marihuane, ekstazi, kao i drugi predmeti.

E. A., koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon hapšenja predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

"Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u daljnju naležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije