Uhapšen 15 minuta nakon što je opljačkao prodavnicu

Fena
Uhapšen 15 minuta nakon što je opljačkao prodavnicu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U utorak u 20.15 sati u ulici Nahorevska, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Tako BH” d.o.o. Sarajevo.

Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, pomenutog dana u 20.30 sati u navedenoj ulici, policijski službenici I PU su pronašli i lišili slobode Z.A., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet kuhinjski nož, kapa "fantomka", mobilni telefon i određena suma novca.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije