U toku evakuacija gostiju i zaposlenih iz sarajevskog hotela: Vatrogasci i policija na terenu

3
Radiosarajevo.ba
U toku evakuacija gostiju i zaposlenih iz sarajevskog hotela: Vatrogasci i policija na terenu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Hotelu je trenutno nemoguće prići

U prostorijama sarajevskog hotela Ibis Styles u poslijepodnevnim satima osjetio se miris plina, zbog čega su u hotel, prvo, stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinica (PVJ).

Kako su izjavili iz PVJ za portal Radiosarajevo.ba, potvrđeno je curenje propan-butan gasa, koji je detektiran u hotelu.

"Ekipe su na terenu, sve se pregledava i ispituje. Tu su i ekipe Elektrodistribucije i Sarajevogasa, koji je svoje plinske instalacije isključio", kažu nam vatrogasci.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Još uvijek nije otkriveno da li u hotelu curi plin, no pored hotela nalazi se benzinska pumpa koja ima tank propan-butana koji koristi kao autoplin. Portal Radiosarajevo.ba doznaje od ekipa na terenu da su prve pretpostavke da plin curi iz ovog tanka.

"U hotelu je sve prozračeno i ugašeno, šta će dalje biti vidjet ćemo", govore nam još vatrogasci.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i Mersihu Novalić, glasnogovornicu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), čije su ekipe također na mjestu događaja - kod hotela je zatvorena cesta i policija preusmjerava saobraćaj od kružnog toka.

"Zbog sigurnosne stavke koja je vezana za pumpu koja se nalazi pored hotela, oko 19 sati počela je evakuacija zaposlenika i gostiju hotela iz mjera predostrožnosti", istakla je. 

Više informacija o slučaju bit će poznato uskoro...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije