Pitali smo Sarajevogas: Da li je bilo prijava o curenju plina u Binježevu?

0
Radiosarajevo.ba
Pitali smo Sarajevogas: Da li je bilo prijava o curenju plina u Binježevu?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jutro nakon tragične eksplozije u Binježevu

U eksploziji koja se u ponedjeljak, 15. januara desila u naselju Binježevo kod Sarajeva poginula je jedna osoba, dok su dvije povrijeđene.

Iz MUP-a KS ranije je potvrđeno da je u požaru smrtno stradao muškarac rođen 1996. godine.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je muškarac rođen 1967. godine i prebačen je na KCUS, dok je žena rođena 1966. godine lakše povrijeđena.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Samostalni vijećnik u Općini Hadžići Admir Mujanović u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao je kako je i ranije ukazivao na probleme mještana u Binježevu s plinskim instalacijama.

"Sinoć sam dobio informaciju da je i ova porodica kojoj se desila tragedija, negdje osjećala miris plina i da se žalila komšijama da se negdje plin osjeća, da li su prijavili to nekome od nadležnih, to ne znam. Razgovarao sam s uposlenicima Sarajevogasa i oni kažu da su od 2018. godine uključeni i da znaju za taj problem, ali im nikada nije dozvoljeno da se izvrši isjecanje asfalta, da se promjene te cijevi koje su bile na toj trasi. Šta je uzrok to će utvrditi institucije, ono što mogu da učinim je da se stavim na raspolaganje ostatku porodice, da ih stambeno zbrinem dok se ne riješi njihovo stambeno pitanje", rekao je Mujanović.

Vijećnik iz Hadžića: 'Upozoravao sam da će doći do tragedije. Porodica se žalila da osjeća plin...'

Vijećnik iz Hadžića: 'Upozoravao sam da će doći do tragedije. Porodica se žalila da osjeća plin...'

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je KJKP 'Sarajevogas' kako bi saznali da li su u proteklom periodu zaprimili pritužbe mještana Binježeva koje se odnose na curenje plina.

"U posljednjih deset dana, Dispečerski centar KJKP 'Sarajevogas' nije zaprimio pritužbe građana iz naselja Binježevo, a koje se odnose na curenje gasa. Prema evidenciji i registraciji liste poziva Dispečerskog centra, također, u posljednjih šest mjeseci nije bilo poziva iz ovog naselja a koji bi ukazivali na curenje", kazali su iz Sarajevogasa.

Iz KJKP Sarajevogas tvrde da se kontrole vrše u skladu sa Pravilnikom o održavanju.

"Posljednja sanacija gasne mreže u Binježevu urađena je u mjesecu februaru 2022. godine. Sanacija je urađena nakon redovne godišnje kontrole Sarajevogasa. Posljednja kontrola na ovoj lokaciji je bila u mjesecu junu 2023. godine u skladu sa Pravilnikom o održavanju, kojim je predviđena godišnja kontrola gasne mreže", zaključili su iz Sarajevogasa.

Više o tragičnom slučaju čitajte na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije