Akcija FUP-a: Uhapšena jedna osoba zbog krivotvorenja kreditnih kartica

0
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a: Uhapšena jedna osoba zbog krivotvorenja kreditnih kartica
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su od ranih jutarnjih sati 1. decembra, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja", uhapsili jednu osobu iz Tešnja inicijala M.U. (1997). 

"U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi narebom suda, a koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom i isti će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", saopćeno je iz FUP-a.

Nad uhapšenom osobom vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Policijske uprave Tešanj, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. 

Pretresi su vršeni uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije