U stanu u Sarajevu uzgajao marihuanu, zaplijenjeno 7 kg

0
Radiosarajevo.ba
U stanu u Sarajevu uzgajao marihuanu, zaplijenjeno 7 kg
Foto: MUP KS / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije Ministartsva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer osobu N.U. (1988) zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Policajci su prilikom pretresa kod N.U. pronašli ručno spravljenu cigaretu sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres iznajmljenog stana koji koristi N.U. na području općine Centar Sarajevo u kojem je pronađena laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Pronađena je 131 stabljika visine do 170 cm koja asocira na biljnu vrstu Cannabis stativa, oko 7,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također je pronađena i digitalna vaga i pištolj marke "SIG Sauer P-238" sa okvirom i tri metka, nakon čega je uhapšen.

Po završenoj kriminalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije