Oglasio se MUP KS o jučerašnjoj nesreći kod Centralne banke

1
Radiosarajevo.ba
Oglasio se MUP KS o jučerašnjoj nesreći kod Centralne banke
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Nesreća u centru Sarajeva

Nakon jučerašnje nesreće u centru Sarajeva, kada je vozačica motornog vozila marke Suzuki udarila dva pješaka na tramvajskom stajalištu, oglasila se i policija Kantona Sarajevo.

"Dana 2. sepembra u 16,55 sati, na kolovozu ulice Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom usljed skretanja u desnu stranu van kolovoza putničkog motornog vozila marke Suzuki Vitara, reg. oznaka K36-A-162, kojim je upravljala vozačica A. H. K., rođena 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, došlo je do udara u betonski stubić, a zatim u pješake: K. B., rođen 1961. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i M. C., rođen 1957. godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu, koji su se nalazili na pješačkoj stazi, a potom je vozilo udarilo u betonsku žardinjeru.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak K. B., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Također, teške tjelesne povrede zadobio je i pješak M. C., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za ortopedeiju i traumatologiju upućen na kućno liječenje.

Lakše tjelesne povrede je zadobila vozačica A. H. K. koja je nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' u Sarajevu, otpuštena na kućno liječenje.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobaćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije