U Sarajevu jučer dvije oružane pljačke, počinioci u bjekstvu

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jučer dvije oružane pljačke, počinioci u bjekstvu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS

U Sarajevu su se jučer desile dvije oružane pljačke. Opljačkana je prodavnica Mercator, kao i benzinska pumpa GAZPROM d.o.o. Sarajevo.

Policija je u 17:50 sati obaviještena da je u ulici Jovana Bijelića, općina Centar, izvršeno razbojništvo nad uposlenicama u prodavnici Merkator.

Tom prilikom je nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca te se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Osim toga, u 4:30 sati policija je obaviještena da je u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, izvršeno razbojništvo nad uposlenicima na benzinskoj pumpi GAZPROM d.o.o. Sarajevo.

Tom prilikom je nepoznata osoba uz prijetnju oštrim predmetom otuđila određenu sumu novca i cigareta, a zatim se udaljila u nepoznatom smjeru.

O tome je također obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije