U sarajevskoj ulici Aleja Lipa nožem povrijeđena migrant: Uhapšen bh. državljanin

Radiosarajevo.ba
U sarajevskoj ulici Aleja Lipa nožem povrijeđena migrant: Uhapšen bh. državljanin
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sinoć iza ponoći obaviještena je Treća PU da se u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo nalazi povrijeđeno lice koje traži pomoć.

"Izlaskom na lice mjesta zatečena je povrijeđena NN muška osoba, a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu.

Od strane ljekara konstatovano je da se radi o teškim tjelesnim povredama i da je povrijeđeno lice životno ugroženo. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Preduzimajući niz mjera i radnji, pomenutog dana u 11,00 sati, na području općine Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su uočili, identifikovali i lišili slobode lice E.A., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju)", poručili su iz MUP-a KS:

Nakon završene kriminalističke obrade, E.A. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, kao i identifikaciji povrijeđenog lica - migranta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije