U rijeci Bosni pronađeno tijelo nestalog mladića iz Zenice

Radiosarajevo.ba
U rijeci Bosni pronađeno tijelo nestalog mladića iz Zenice
Facebook / Elvedin Vunić

U mjestu Osovac kod Žepča pronađeno je beživotno tijelo u rijeci Bosni, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Zeničko dobojskog kantona.

Iz Gorske službe spašavanja potvrdili su da se radi o nestalom mladiću iz Zenice Elvedinu Vuniću (23). 

Kako nam je rekla Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK tijelo je pronađeno u 12.45 sati. 

"Specijalni timovi policije su bili angažirani na pretrazi korita rijeke Bosne u potrazi za nestalim mladićem Elvedinom Vunićem. Oni su i locirali ovo beživotno tijelo", kazala je Alić za Radiosarajevo.ba. 

Podsjetimo, u Zenici je u petak nestao ovaj mladić. 

On je zadnji put viđen kod djevojke u petak u Orahovici. Krenuo je kući i od tada mu se gubi svaki trag.  

"Opsežna potraga za E.V. (23) iz Drivuše kod Zenice čiji je nestanak prijavljen u petak završena je. Nažalost, u mjestu Osovac kod Žepča, pripadnici GSS Žepče Klub Spasilaca koji su jutros uz potporu SPJ ZDK pretraživali rijeku Bosnu u 12 sati i 40 minuta pronašli su tijelo na obali Bosne. Uviđaj je u toku", naveli su iz GSS-a. 

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona kazali su uviđaj treba da počne uskoro, kada dođe dežurni kantonalni tužilac, a tada će se utvrditi i koje životne dobi je pronađeno tijelo muškarca. Nakon toga iz MUP-a ZDK-a vjeruju da će potvrditi identitet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije