U potragu za Antom Josićem uključeni timovi za spašavanje na vodi i pod vodom

Radiosarajevo.ba
U potragu za Antom Josićem uključeni timovi za spašavanje na vodi i pod vodom
Foto: FUCZ / Anto Josić

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je uključila timove za spašavanje na vodi i pod vodom u potragu za nestalim Antom Josićem, saopćeno je iz ove institucije.

Potraga će biti koncentrisana na nekoliko lokacija na rijeci Savi u Općini Bosanski Šamac. Kako je saopćeno, bit će angažovana tri tima za spašavanje na vodi sa čamcima, te tim od osam ronilaca i tim sa sonarom.

U potragu za 67-godišnjim Josićem je do sada bilo uključeno 35 pripadnika FUCZ koji su obučeni za potragu i spašavanje, tri potražna psa, te tim sa dronom od kojih jedan ima termalnu kameru. Svoj doprinos su dali porodica, mještani, lovačko udruženje Kuna i ribarsko udruženje Zlatni Karas.

FUCZ je podsjetio da je Anto Josić posljednji put viđen 21. decembra prošle godine kada se u nepoznatom pravcu udaljio od svoje kuće. Bili su tri dana uključeni u opsežnu potragu za njim. Prema podacima porodice i indicijama, Josić se kretao obalom rijeke Save i pretpostavlja se da je pao u vodu, te se utopio.

Potraga je bila privremeno obustavljena zbog porasta vodostaja Save, saopćeno je iz FUCZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije