BiH / Nestao 67-godišnji Anto Josić

24. 12. 2019. u 11:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uključili se u potragu za nestalim Antom Josićem, saopšteno je iz ove institucije. 

Na zahtjev Kantonalne uprave Civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu Općine Domaljevac-Šamac, FUCZ je jutros na područje ove općine uputio timove obučene za potrage i spašavanja, tri potražna psa sa vodičima, bespilotne letjelice (dronove) sa posadom i opremu za spašavanje na vodi i pod vodom.

Pripadnici FUCZ, njih 35, jutros su se uključili u potragu za nestalim 67-godišnjim Antom Josićem nastanjenim u Josićima na području Općine Šamac-Domaljevac.

Njegov nestanak su Policijskoj stanici Domaljevac-Šamac, prije tri dana (21. decembra) prijavili članovi porodice nestalog Josića.

Josić je posljednji put viđen u subotu (21.12.) poslijepodne kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Jedan tim FUCZ već sinoć se uputio u Domaljevac Šamac gdje su prije potrage na terenu prikupljene informacije od porodice i prijatelja.

Nestali je na sebi imao tamno plavu trenerka, plavu majicu dugih rukava preko koje je bio šareni prsluk i duboke zelene gumene čizme na nogama.

FUCZ je apelovao na građane da, ako primijete nestalog, ili imaju bilo kakva saznanja, o tome obavijeste Civilnu zaštitu ili najbližu policijsku stanicu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA