Privremeno obustavljena potraga za Antom Josićem

Radiosarajevo.ba
Privremeno obustavljena potraga za Antom Josićem
Foto: FUCZ / Anto Josić

Potraga za Antom Josićem, koji je nestao u subotu 21. decembra, privremeno je obustavljena, saopćili su iz Federalne uprave civilne zaštite, koja se u opsežnu potragu uključila u ponedjeljak.

„Prema informacijama koje su prikupljene od članova porodice i indicijama koji upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save, pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se. Zbog porasta vodostaja na rijeci Savi koja je u ovom dijelu veoma brza i mutna trenutno ne postoji mogućnost angažmana ronioca pa je potraga za sada obustavljena. Kada se stvore vremenski uslovi za angažman ovih timova i u slučaju novih informacija, potraga će se ponovo nastaviti“, saopćeno je.

Josić, nastanjen u Josićima na području Općine Šamac-Domaljevac, je posljednji put viđen u subotu poslijepodne kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Kantonalna uprava Civilne zastite Orašje uputila je zahtjev nadležnim organima Brčko distrikta i Gradu Bijeljina, kao i građanima i službama koje svoje aktivnosti provode nizvodno na rijeci Savi da, ukoliko primijete bilo kakav trag ili dobiju informaciju vezano za Josića, odmah pozovu FUCZ na broj 033/767-530 ili Kantonalni operativni centar u Orašju na broj 031/712-062.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije