U Potočarima napadnuta jedna osoba: Policija uhapsila pijanog muškarca

1
Radiosarajevo.ba
U Potočarima napadnuta jedna osoba: Policija uhapsila pijanog muškarca
Foto: MUP RS / MUP RS, Ilustracija

Pripadnici Policijske stanice Srebrenica u nedjelju, 18. augusta, uhapsili su osobu incijala A. S. iz Bratunca, koji je pijan prijetio R. G. u blizini fabrike u Potočarima kod Srebrenice.

Ovo je potvrđeno iz Policijske uprave Zvornik, odakle u saopćenju navode da je A. S. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Policijska stanica Srebrenica je oko 21.55 sati zaprimila prijavu osobe R. G. iz Bratunca, koja je prijavila da mu je u blizini fabrike u Potočarima, opština Srebrenica, nepoznato muško lice upućivalo pogrdne riječi i prijetnje opasne po život.

Denis Bećirović: Ukazao sam direktoru CIA-e na opasnu politiku rukovodstva bh. entiteta RS

Denis Bećirović: Ukazao sam direktoru CIA-e na opasnu politiku rukovodstva bh. entiteta RS

Postupajući po prijavi policijski službenici su pronašli i identifikovali ga, te potvrdili navode prijave.

Uhapšena osoba A. S. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,72 g/kg alkohola u organizmu”, navode iz PU Zvornik.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini Područna kancelarija Srebrenica, koji je naložio preduzimanje mjera i radnji na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije