Oglasio se MUP: Objavljeni detalji hapšenja bivšeg pripadnika Crvenih beretki u Tuzli

4
Radiosarajevo.ba
Oglasio se MUP: Objavljeni detalji hapšenja bivšeg pripadnika Crvenih beretki u Tuzli
Foto: Istraga.ba / Predrag Ratković

Nakon što je bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković uhapšen u Tuzli, oglasila se Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskih kantona. 

"Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona/Sektora kriminalističke policije su operativnim radom na terenu došli do obavještajnih podataka da se na području grada Tuzla nalazi lice - državljanin Srbije, koje je u bjekstvu s obzirom na to da se dovodi u vezu sa ubistvom počinjenim u ranijem periodu na području Republike Srbije.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja o indiciranom licu, isto je dana 2. augusta 2024. godine locirano i pronađeno u jednom od objekata u Tuzli, kojom prilikom je kod sebe posjedovao lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno da se radi o krivotvorenim dokumentima. Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet lica, a radi se o P.R., rođen 1975.godine u Užicu, Republika Srbija", navode iz MUP-a.

Izrael gađao šatorska naselja u kompleksu bolnice Al-Aqsa: Četvero Palestinaca poginulo

Izrael gađao šatorska naselja u kompleksu bolnice Al-Aqsa: Četvero Palestinaca poginulo

Ratković je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je dana 3. augusta 2024. godine, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Krivotvorenje isprave.

"U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP TK-a sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine",zaključuju iz MUP-a TK.

Istraga je sinoć objavila kako je "plaćeni ubica i bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković uhapšen u Tuzli. Njega su u petak navečer identifikovali inspektori obavještajnog odjela Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon čega su specijalci proveli akciju u blizini Hotela Tuzla. Petković je posjedovao srbijanske dokumente  Nenad Dragosavac. Kod njega u momentu hapšenja nije pronađeno oružje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije